ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μπορεί από τις 21-8-2017 ο Ραφαέλ Ναδάλ να απολαμβάνει το νούμερο-1 της Παγκόσμιας κατάταξης τέννις γράφοντας ιστορία και δημιουργώντας νέα ρεκόρ ((9 χρόνια ή διαφορετικά 3.288 ημέρες μετά το πέρασμά του από εκεί για πρώτη φορά, ο 31χρονος Ισπανός τενίστας, βρέθηκε πάλι στο «Νούμερο 1» κάτι που κανένας από τους άλλους 25 τενίστες που βρέθηκαν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, δεν είχε καταφέρει να επαναλάβει, –μετά από τόσο καιρό–, ενώ είναι η 4η φορά στην καριέρα του που ανεβαίνει στην κορυφή του κόσμου, με τελευταία στις 6 Ιουλίου 2014)) όμως,

ο Ρότζερ Φέντερερ, 5 χρόνια μεγαλύτερός του διεκδικεί να γράψει ένα ακόμα μεγαλύτερο κατόρθωμα, ένα απίστευτο έπος στα 36 συν συντρίβοντας παράλληλα και τα πιο πάνω νούμερα-ρεκόρ τού Ισπανού!!

Ας πάρουμε τα δεδομένα από την αρχή λίγες ώρες πριν μπούνε στη μάχη «οι 2 αιώνιοι του τέννις», και με την απουσία του Μάρεϊ να ξεκαθαρίζει τα πράγματα μιας κι αν ο Σκωτσέζος δεν αποσυρόταν και σήκωνε το τρόπαιο του Αμερικάνικου όπεν θα επέστρεφε στο νούμερο-1 αυτός παρόλο που θα είχε να καλύψει πολύ μεγάλο χάντικαπ ξεκινώντας αρκετούς βαθμούς πιο πίσω, (όμως αυτοί οι βαθμοί θα ήταν λίγο λιγότεροι από 700 και το τρόπαιο στο Αμερικάνικο όπεν δίνει 2000 βαθμούς την ώρα που 1200 βαθμούς δίνει η συμμετοχή στον τελικό). Τώρα ό,τι και να κάνουν Ναδάλ και Φέντερερ θα είναι 3ος ο Σκωτσέζος με σημαντική διαφορά από τα 2 «ιερά τέρατα» του Παγκόσμιου τέννις.

Και, έχουμε και λέμε:

1- Αν ο Ναδάλ δεν κάνει ούτε νίκη (απαιτούνται 7 -σερί φυσικά, μιας και η όποια ήττα βγάζει τον ηττημένο εκτός-, νίκες για την κατάκτηση του όπεν) τότε ο Φέντερερ θα χρειαστεί 4 νίκες να σκαρφαλώσει στο νούμερο-1 σε μια «τρομακτική επιστροφή»!

2- Αν ο Ναδάλ κάνει μία και μόνο νίκη ο Φέντερερ θα θέλει 5 νίκες -!- (που σημαίνουν παρουσία στην τετράδα και στον 1 από τους 2 ημιτελικούς!).

Και ερχόμαστε στο… τρελό της ιστορίας: 
3- Αν, όμως ο Φέντερερ κάνει 5 νίκες υποχρεώνει το Ναδάλ να κάνει, και αυτός 5 νίκες;;… Όχι;… Όχι μόνο!!!

6 νίκες-!!!- τον υποχρεώνει να κάνει τον «Ράφα» ο Ελβετός αφού αν κάνουν 5 νίκες και οι 2 συναντιούνται σε έναν επικό ημιτελικό γιατί
–μετά την παρουσία και 2 μέρες μετά… απουσία του Μάρεϊ (ενέργεια που δικαιολογημένα προκάλεσε «θύελλα διαμαρτυριών» αφού, Ναδάλ και Φέντερερ χωρίς την παρουσία του Μάρει στην κλήρωση θα ήταν στα 2 άκρα του γενικού ταμπλό που θα σήμαινε ότι δε θα μπορούσαν να βρεθούνε αντιμέτωποι παρά μόνο στον τελικό της διοργάνωσης)–,
κληρώθηκαν ανέλπιστα μεταξύ τους στο 1 από τα 2 ταμπλό (ταμπλό που βγάζουν τους νικητές των 2 ημιτελικών).

Σε έναν ημιτελικό που θα δώσει το νούμερο-1 σε έναν από τους 2 και με τον Ισπανό να κινδυνεύει να μη μείνει ούτε 1 μήνα στο νούμερο-1 δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στον Ελβετό να «επισκιάσει» το μεγάλο κατόρθωμά του κάνοντας ένα όχι μόνο απλά μεγαλύτερο αλλά ένα μυθικό κατόρθωμα μιας και κανένας δεν έχει διατελέσει νούμερο-1 σε ηλικία μεγαλύτερη των 34 ετών. Και αυτός θα είναι μεγαλύτερος από 36 και όχι μόνο, θα έχει προοπτικές να μείνει τουλάχιστον 1 έτος εκεί μιας και ο 3ος της κατάταξης θα είναι πολύ-πολύ μακριά από τους 2 αιώνιους και μόνο ο Ναδάλ θα μπορεί να τον απειλήσει ξαναπαίρνοντάς του το νούμερο-1 για τους επόμενους 10 μήνες τουλάχιστον!

Δηλαδή, ή ο Ναδάλ θέλει… καμία ή μία νίκες ή…  έξι -!!- και φυσικά παρουσία στο μεγάλο τελικό για να παραμείνει νούμερο 1; Ακριβώς.  0, 1 και 6 τα νούμερα σε νίκες για την παραμονή τού «Ράφα» στο νούμερο-1!

Vita S

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here